Husk at, når du tager dem ud af ovnen vil de gerne være bløde, og at det først er når de bliver koldere at de bliver mere sprøde. Ellers kan man hurtigt komme til at give dem alt for langt tid i ovnen. ;)
ingredienser
| 200 | g | Blødt smør |
| 1 | spsk | Vaniljesukker |
| 1 | dl | Sukker |
| 2 1⁄2 | dl | Brun farin |
| 2 | æg | |
| 1⁄2 | tsk | Salt |
| 1⁄2 | tsk | Kanel |
| 1 | tsk | Bagepulver |
| 4 | dl | Mel |
| 4 | dl | Havregryn (malet til mel i en blender) |
| 1⁄2 | dl | Mælk (hvis dejen er føles tør) |
| 2 | dl | Valnødder (grofthakkede) |
| 300 | g | Chokolade (mørk, lyst eller hvidt) hakket groft |
| 2 | dl | tørrede bærFremgangsmåde
1. Pisk smør, brun farin og sukker grundigt sammen ved højt tempo med en håndmixer. Tilsæt æg og vanilje og rør rundt.
2. Bland salt, kanel, mel, havregryn, bagepulver og vend det i smørblandingen. Hvis dejen føles lidt for tør (dette afhænger af størrelsen på dine æg) kan den justeres med en smule mælk.
3. Tilsæt nødder, chokolade og tørrede trænebær.
4. Forvarm en ovn til 175 °C. Klask dejen ud på en bagepapirdækket bageplade med en spiseske og sæt pladen i ovnen. Bag dine cookies i cirka 10 minutter eller indtil kanterne begynder at blive gyldne.
5. Lad kagerne afkøle en bagerist
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar